19.06.2020
Қазақтың ұлттық тағамдары өте құнарлы, дәрумендерге бай.Сабақта ұлттық тағам түрлерімен таныстық.Олар ет, сүт болып екіге бөлінетінін қайталадық.Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар (белок, көмірсу, май) болуы тиіс. Оның рационында дәрумендер, тағамдық талшықтар болуы тиіс. Тәулік бойы тамақтану тәртібін, мөлшерін сақтау керек. Балалар бата үйренді.
Дастарханыңа береке берсін,
Бастарыңа мереке берсін,
Астарыңа адалдық берсін,
Бастарыңа амандық берсін,
Дендеріңе саулық берсін!
Қазақ тілі мен әдебиетінің мұғалімі
Исина Гүлназ Рысбайқызы